dimecres, 12 de febrer del 2014

Inspiracions: Bernat Millet


De ben segur que penseu que les imatges que veureu en aquest article, no són les típiques que acostumem a mostrar en el nostre projecte; aneu del tot equivocats... Sí que tenen que veure, i del tot.

L'altre dia veient un programa a TV3 sobre la post-pòlio (enllaç) molt interessant sobre un tema com és la pòlio, on podeu veure què va fer l'estat durant el franquisme per tal d'estalviar-se quatre quartos i provocar una epidèmia amb uns esdeveniments totalment vergonyosos i dignes d'una obra de ciència-ficció. Però aquesta no és la part més important del documental...
La part més important del documental són les crisi que han patit els malalts, i com, a dia d'avui, després de 50 anys,  que encara les pateixen i que l'estat encara no els té en compte; però, per sort, les persones sempre se'n saben organitzar i ajudar-se a superar barreres d'aquest tipus, i és aquí, on el nostre protagonista ha contribuït amb el seu granet de sorra, amb fotografíes de nusos dels malalts.
Què han aconseguit? Doncs han aconseguit que els malalts es tinguin més autoestima, que no s'avergonyeixin del seu aspecte, que aprenguin a conviure i a veure lo bells que són... us sona? Sí, és el nostre leifmotiv.
M'agradaria que sentíssiu com, en primera persona, les persones fotografiades comenten el que van sentir un cop van fer les sessions i van veure el treball fet pel Bernat Millet.
Ens alegrem molt del treball d'en Bernat per ser tan valent (i els seus models, encara més), i ens sentim molt orgullosos de que hagi ajudat a tanta i tanta gent. Enhorabona...!!

Aquí us deixem informació referent a una exposició que va fer amb la sèrie de fotografíes (enllaç) i la seva web: http://www.bernatmilletphotography.com



Si vols saber més del nostre projecte, visita'ns a somcomsomfoto.blogspot.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada